VIDEO | Kinderen in gemeente Dronten halen tientallen kerstbomen op

Swifterbant

SWIFTERBANT - Niels Dam en Senna Hoekstra waren vandaag ā€˜grootverdienersā€™ bij het inzamelen van kerstbomen voor de gemeente Dronten. De jongemannen uit Swifterbant verzamelden bijna 100 kerstbomen en kregen van de gemeente 50 cent per boom.

Vanmorgen haalde de gemeente de grote hoeveelheden kerstbomen aan huis op bij de inwoners van Swifterbant, vanmiddag konden ze worden ingeleverd aan De Greente. Freek van de Graaf, uitvoerder boomverzorging van de gemeente Dronten, telde er aan het eind van de middag ongeveer 300.

Zakcentje

Volgens Van de Graaf werden er enkele jaren geleden meer bomen ingeleverd. Hij heeft de indruk dat dit ligt aan de populariteit van kunstbomen: ,,Maar de kinderen zijn heel positief. Zij kunnen een zakcentje verdienen.ā€™ā€™

De reden voor het inzamelen door de gemeente is gelegen in de milieuwetgeving: ,,Vroeger staken we alles in de brand. Dat mag niet meer. In de kliko is lastig, want dan moet je alles fijnknippen, dat valt ook niet mee. Versnipperen is dan een goed alternatief.ā€™ā€™

Verbrandingscentrale

,,We verzamelen alles in Dronten en daar versnipperen we het. Uiteindelijk gaat het naar de verbrandingscentrale om energie op te wekken, dus het mes snijdt aan twee kantenā€™ā€™, besluit Freek van de Graaf.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden