Bianca Boutkan bij de Provinciale Statenverkiezingen.
Bianca Boutkan bij de Provinciale Statenverkiezingen. Ā©maartenheijenk.nl

Nog onzeker of PVV volgend jaar meedoet aan gemeenteraadsverkiezingen Dronten

Algemeen

DRONTEN - Het is nog onduidelijk of de PVV volgend jaar meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Dronten. De partij van Geert Wilders is aan het inventariseren of er geschikte kandidaten zijn.

Chris Jansen is fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Flevoland. ,,Op dit moment zijn we nog bezig met het verzamelen van alle reacties uit alle gemeentenā€™ā€™, zegt hij over de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen, ,,Vervolgens worden de provinciale fracties op de hoogte gesteld en worden er mogelijk gesprekken met potentiĆ«le kandidaten gevoerd.ā€™ā€™

10,6 procent

Bij de provinciale verkiezingen van 2015 was de PVV de derde partij in de gemeente Dronten, achter de VVD en het CDA. De partij kreeg toen 10,6 procent van de stemmen en Bianca Boutkan uit Dronten werd met voorkeurstemmen gekozen in de Staten van Flevoland.

Drie jaar eerder was de PVV met 9,3% van de stemmen de vierde partij in Dronten bij de Tweede Kamerverkiezingen. Toen was ook de PvdA groter dan de PVV.

Dossier gemeenteraadsverkiezingen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden