Afbeelding
Flevonice

Alternatieve Elfstedentocht voor kinderen bij Flevonice in Biddinghuizen

Sport

BIDDINGHUIZEN - Bij Flevonice wordt op zondag 15 januari voor de tweede keer de Alternatieve Elfstedentocht voor kinderen gehouden. Het evenement voor 5- tot 12-jarigen is georganiseerd door Flevonice samen met de KNSB, KPN en War Child.

De ijsbaan is deze ochtend speciaal geopend voor kinderen. Zij kunnen gratis schaatsen, klûnen en zoveel mogelijk stempels verzamelen. Na de finish ontvangen de deelnemers een certificaat met daarop hun prestatie.

Zappsport

Het televisieprogramma Zappsport is deze zondag met presentator Naomi van As aanwezig bij Flevonice. Zappsport volgt deze winter vijf kinderen die onder leiding van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage de basis leren van het schaatsen. Het lesprogramma wordt afgesloten met deelname in Biddinghuizen.

Deelnemers aan de Elfstedentocht voor kinderen wordt gevraagd om elf euro in te zamelen of te doneren voor War Child: ,,Door mee te doen aan de schaatsactie voor War Child krijgt ieder kind naast gratis toegang tot de ijsbaan op 15 januari, een lidmaatschap van de War Child Kidsclub en een goodiebag van America Today.’’

Aanmelden: www.flevonice.nl/kids

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden