Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal haakt definitief af in strijd om het kampioenschap

Sport

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben zaterdag in Zwolle met 21-19 verloren van Sparta, de ongeslagen koploper. ,,Dit betekent dat we definitief afhaken voor de strijd om de eerste plekā€™ā€™, besefte trainer Wilbert Leendertse.

ASVD kwam scherp uit te startblokken. Het felle verdedigen en de scherpe afronding zorgden ervoor dat de ongeslagen koploper op 0-4 werd gezet. Sparta was zoekende en herstelde zich na het eerste doelpunt. Toch kon de ploeg uit Dronten de voorsprong behouden en via een aantal mooie doelpunten rusten met vier doelpunten voor.

Hameren

In de pauze hamerde trainer Wilbert Leendertse erop om de scherpte en de duelkracht van de eerste helft erin te houden om Sparta onder druk te blijven zetten. Dit lukte echter in de tweede helft een stuk minder. Het schotpercentage zakte naar beneden, verkeerde kansen werden genomen en de felheid uit de eerste helft werd nu afgestraft met vrije ballen en strafworpen tegen.

Hierdoor kwam Sparta redelijk snel op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong. ASVD bleef in het laatste deel van de wedstrijd nog wel bij, maar kwam niet meer langszij: 21-19.

Trainer Wilbert Leendertse reageerde na de wedstrijd realistisch: ,,Kampioen worden was zeker niet het doel van dit jaar, maar meedoen om de bovenste plekken zorgt er toch voor dat de competitie aantrekkelijker blijft.ā€™ā€™

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 23 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden