Ondergrondse afvalcontainer op het Meerpaalplein.
Ondergrondse afvalcontainer op het Meerpaalplein. ©maartenheijenk.nl

Dronten koopt ondergrondse afvalcontainers van bedrijf uit België

Algemeen

DRONTEN - B en W hebben besloten de ondergrondse afvalcontainers, die in de woonwijken geplaatst worden, te laten plaatsen door de firma Plastic Omnium uit Ninove (België). Dit is het resultaat van een Europese aanbesteding.

Vanaf 1 oktober komen de kliko’s voor restafval te vervallen. Vanaf dat moment zijn deze rolcontainers bestemd voor plastic. Inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant moeten dan hun restafval naar ondergrondse containers in de wijk brengen.

Omdat er ook ondergrondse glas- en textielcontainers komen, is het een omvangrijk project en moest het Europees worden aanbesteed. Vier bedrijven hebben hierop gereageerd. Van hen was Plastic Omnium niet de goedkoopste, maar de Belgen scoorden volgens de gemeente wel goed op de aspecten duurzaamheid, veilige bediening, bedieningsgemak en toegangscontrolesysteem met een pas.

Plaatselijke bedrijven

De gemeente kondigt aan dat met Plastic Omnium afspraken worden gemaakt over inzet van bedrijven uit de gemeente Dronten bij het plaatsen van de containers. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om graafwerkzaamheden en bestrating. Ook zou het bedrijf open staan voor het werven van plaatselijk personeel voor onderhoudswerkzaamheden.

Dossier afvalcontainers