Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten wordt ‘overspoeld’ met vragen om woningkavels Wisentzone

Gemeente

DRONTEN - ,,Met name de laatste maanden wordt de gemeente overspoeld met vragen om kavels.’’ Dit schrijft het gemeentebestuur in haar motivatie bij het besluit om 23 nieuwe woningkavels in de verkoop te doen in de Wisentzone 5 (Het Palet). Er hebben zich voor deze kavels al 51 belangstellenden gemeld.

,,De verkoop van de vorige 31 Wisentzone kavels is nog maar net één jaar geleden en nu al zijn er geen kavels meer beschikbaar’’, aldus de gemeente, ,,Ook de grote kavels aan de Smederij, die in het begin zeer moeizaam liepen, zijn nu nagenoeg allemaal verkocht of onder optie. Reden te meer om met alle voortvarendheid te werken aan een nieuwe kaveluitgifte in Het Palet.''

Die nieuwe kaveluitgifte staat gepland op 1 maart. Dat is kort dag en daarom worden de gronden nu bouwrijp gemaakt en zijn de kavelprijzen vastgesteld. Die bedragen 235 tot 240 euro per vierkante meter.

Verloting

Omdat er in de Wisentzone geen kavels meer beschikbaar zijn en de vraag blijft groeien, verwacht de gemeente dat zich meerdere kopers gaan melden voor de meest aantrekkelijke kavels. In dat geval volgt er een verloting.

Zijn er daarna nog kavels over, dan geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst bouwt’.