Wethouder Nico Verlaan (links op de foto).
Wethouder Nico Verlaan (links op de foto). Ā©maartenheijenk.nl

CDA stelt vragen over verdwijnen fietspad langs Dronterringweg bij de Colijnweg

Gemeente

DRONTEN - Het CDA heeft begrepen dat het fietspad aan de noordkant van Dronterringweg, tussen de rotondes aan De Noord en de Biddingringweg, gaat verdwijnen. Bewoners van de Colijnweg, Ketelweg en Ketelhaven maken zich hierover zorgen en ook het CDA is er niet gerust op.

Het CDA wijst de eigen wethouder (Nico Verlaan) erop dat bewoners in het verleden de nadrukkelijke wens hebben uitgesproken dat het fietspad gehandhaafd blijft. Zij vinden dit fietspad van belang voor de veiligheid van vooral de jeugd. Dankzij dit fietspad kunnen de fietsers momenteel oversteken bij de rotondes in plaats van bij de Colijnweg, waar het autoverkeer doorgaans nogal hard rijdt.

Wegbezuinigd

,,Deze wens is in de eerste ontwerpen meegenomenā€™ā€™, schrijft het CDA in vragen aan B en W, ,,Nu blijkt uit de definitieve plannen en uit navraag dat er geen fietspad aan de noordzijde van de N307 gerealiseerd wordt vanwege onder andere budgettaire redenen.ā€™ā€™

De christen-democraten willen van hun wethouder weten of het klopt dat het fietspad is wegbezuinigd. De fractie stelt voor om een brief te sturen aan de provincie Flevoland met het verzoek om het schrappen van het fietspad te heroverwegen.

Clarissa Hazenberg

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden