Wethouder Verlaan gaat zich hard maken voor fietspad langs Dronterringweg

Gemeente

DRONTEN - De Passage Dronten wordt goedkoper dan gepland. Wethouder Nico Verlaan gaat zich daarom bij de provincie Flevoland hard maken voor handhaving van het fietspad aan de noordkant van Dronterringweg, tussen de rotondes aan De Noord en de Biddingringweg.

Bij de aanleg van de Passage Dronten gaat het fietspad verdwijnen. Veel bewoners zijn daarover bezorgd, omdat het betekent dat fietsers straks ter hoogte van de Colijnweg moeten oversteken. De fractie van het CDA had hierover vragen gesteld aan de wethouder.

Gemeente heeft ingestemd

Nico Verlaan antwoordde dat de provincie heeft moeten kiezen tussen wat wenselijk en wat financieel mogelijk is. De wethouder zei dat handhaving van het fietspad ook wat de gemeente betreft de mooiste, beste en veiligste oplossing is: ,,Maar na afweging van de belangen hebben wij ingestemd met het vervallen van het fietspad.’’

Nu de provincie een financieel voordeeltje heeft, wil de gemeente nogmaals pleiten voor het fietspad: ,,De gesprekken daarvoor zijn opgestart. Wij gaan ons er hard voor maken.’’

Tevreden

Vraagsteller Siert Jan Lap (CDA) was tevreden met de antwoorden van de wethouder. Albert Bleijenberg (GroenLinks) herinnerde eraan dat de gemeente Dronten 150.000 euro heeft bijgedragen aan de Passage Dronten. Hij verbaast zich erover dat in ruil nu het fietspad wordt geschrapt.

Nico Verlaan wees nog eens op het belang van de Passage voor de doorstroming van het verkeer en de economie.

Colijnweg