Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten gaat definitief in beroep tegen straf KNVB

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten gaat definitief in beroep tegen de straf die de club kreeg opgelegd naar aanleiding van het gestaakte duel met VSW. Reaal moet het restant van de wedstrijd afwerken bij VSW en vooral daar is de club het niet mee eens. "Dat is buiten proporties", zegt voorzitter Jan Pieter Stoop.

De straf van Reaal bedraagt drie punten in mindering, een geldboete en dus het afwerken van het restant op het veld van VSW. Dat laatste zorgt bij Reaal voor gefronste wenkbrauwen. "Er zijn nog wel wat andere puntjes, maar dit is de voornaamste. Helaas komt er dus nog geen einde aan", roept Stoop.

Protocol

Naar aanleiding van de bovengenoemde gebeurtenissen gaat Reaal de aankomende tijd een protocol opstellen. "We hopen uiteraard dat dit nooit meer gebeurd. Mocht er ooit nog iets voorvallen, dan hebben we daar straks een protocol voor. We delen dan straffen uit die passen bij dat wat er gebeurd is. Als je bijvoorbeeld een kleedkamer vies achterlaat, loop je een dag mee met de mensen die de kleedkamers schoonmaken", legt Stoop uit.

Rond de gestaakte wedstrijd van het eerste elftal deelde Reaal al zo'n straf uit. Wanneer de definitieve uitspraak van de tuchtcommissie gestalte krijgt, is nog niet bekend.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden