Jan den Boer (SP)
Jan den Boer (SP) Ā© Eelco Lindhout

Gemeente wil dat ook kinderen van minima op schoolreisje kunnen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente heeft in het kader van haar armoedebeleid de Pas van Dronten ingevoerd. Minima kunnen het tegoed op die pas gebruiken bij 25 verenigingen en instanties. Als het aan wethouder Peter van Bergen ligt, moeten minima hun tegoed ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een schoolreisje.

De wethouder deed zijn uitspraak in een discussie naar aanleiding van vragen van GroenLinks. Deze partij was teleurgesteld over het geringe aantal van 25 verenigingen.

Gezin uit Biddinghuizen

Jan den Boer (SP) maakte van de gelegenheid gebruik om te wijzen op een gezin in Biddinghuizen, dat niet in staat is een kind aan het schoolreisje te laten deelnemen. In het gemeentehuis zouden deze ouders te horen hebben gekregen dat een schoolreisje niet onder de Pas van Dronten valt.

,,Kan de pas niet uitgebreid worden naar de scholen?ā€™ā€™, wilde Den Boer weten, ,,Ik vind het heel schrijnend als kinderen om financiĆ«le redenen niet met een reisje mee kunnen.ā€™ā€™

,,Dat kan inderdaad niet de bedoeling zijnā€™ā€™, antwoordde de wethouder. Hij vertelde dat de gemeente gaat kijken of dit soort vergoedingen via de Pas van Dronten moet of op een andere manier.

Pas van Dronten

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden