Gert Buchner (archieffoto)

ASVD Zaalvoetbal verliest met opgeheven hoofd van koploper ZVV Ede

EDE - Drie minuten voor tijd schoten de zaalvoetballers van ASVD gisteravond bij een 4-3 achterstand op de paal. In de counter scoorde koploper ZVV Ede 5-3 en uiteindelijk werd het zelfs 6-3. Maar ASVD verloor met opgeheven hoofd en zette een goede teamprestatie neer.

Door blessures deden Roland Mogele en Stefan van Elp uit het tweede team mee tegen de koploper. Dronten speelde compact en probeerde uit de counter gevaarlijk te worden. Dat werkte goed en ASVD kon zelfs een paar speldenprikjes uitdelen.

Geconcentreerd

Ede kwam op 1-0, maar ASVD bleef in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden geconcentreerd spelen. Uit een vrije trap zorgde Erik de Weerd voor de 1-1 ruststand.

Ook na rust maakte Ede het spel. Opnieuw kwam de thuisploeg op voorsprong en opnieuw kwam ASVD op gelijke hoogte. Bernard Koevoet slalomde door de verdediging en Roland Mogelijke maakte de 2-2.

Daarna verslapte de concentratie bij ASVD en kon Ede vrij makkelijk uitlopen naar 4-2. Een puntertje van Niels Willems betekende de aansluiting en drie minuten voor tijd schoot Peter Zuidema op de paal. Dat was het laatste wapenfeit voor Dronten.