Kim Schinkel met haar pony Fabiola
Kim Schinkel met haar pony Fabiola Flevoruiters

Annick Maas en Kim Schinkel veroveren kringtitels in de dressuur

Sport

NUNSPEET - Annick Maas en Kim Schinkel van de Flevoruiters hebben zaterdag tijdens de derde en laatste selectiewedstrijd dressuur het kringkampioenschap in de wacht gesleept. Beiden hebben zich in Nunspeet geplaatst voor de regiokampioenschappen.

Annick Maas en haar E-pony Antygo reden met 199 punten in de klasse L1 naar de tweede prijs en dit leverde tevens het kringkampioenschap op. Annick en Antygo werden zaterdag gehuldigd en ontvingen ook een startbewijs voor de regiokampioenschappen.

Kim Schinkel reed met haar C-pony Fabiola een mooie proef in de klasse L1. Met 191 punten kwam deze combinatie op de tweede plek en deze prestatie zorgde ervoor dat ook zij als kringkampioen gehuldigd werden en naar de regiokampioenschappen gaan.

?Aimée Kostelijk en haar D-pony Golden Sharon moesten lang wachten, maar scoorden toch 197 punten. In de klasse B goed voor een vijfde plaats en door naar de regiokampioenschappen.

Wezep

De paarden sprongen zaterdag hun derde selectiewedstrijd bij de Heuvelruiters in Wezep. Ellen van Arendonk sprong met haar paard Eleanor dml in de klasse L een dubbel foutloos parcours. Dit leverde een mooie derde prijs op en het reservekampioenschap. Met deze prestatie zijn Ellen en Eleanor dml geplaatst voor de regiokampioenschappen in Brummen.

?Jasper Hanse kwam met zijn paard Conner de ring in. In de klasse B sprong deze combinatie een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage. Met 69 punten voor stijl wonnen zij de zevende prijs en ontvingen een startbewijs voor de regiokampioenschappen.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op 14 januari in Nunspeet

  • Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse L1 - 2de prijs en Kringkampioen van de kring Noordoost Veluwe en Oostelijk Flevoland
  • Kim Schinkel - C-pony Fabiola - dressuur klasse L1 - Kringkampioen van de kring Noordoost Veluwe en Oostelijk Flevoland
  • Aimée Kostelijk - D-pony Golden Sharon - dressuur klasse B - 5de prijs

Wedstrijd op 14 januari in Wezep

  • Jasper Hanse - paard Conner - springen klasse B - 7de prijs
  • Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - springen klasse L - 3de prijs - reservekampioen van de kring Noordoost Veluwe en Oostelijk Flevoland
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden