Almere College scoort beter dan Ichthus College bij onderzoek Elsevier

Algemeen

DRONTEN - Het Almere College in Dronten komt bij het laatste scholenonderzoek van weekblad Elsevier veel beter uit de bus dan de christelijke tegenhanger, het Ichthus College. Van de vijf opleidingen van het Almere College scoren er twee ‘goed’, bij het Ichthus College krijgt het VWO een onvoldoende.

,,Elsevier gebruikt voor de beoordeling van scholen openbare cijfers van de Inspectie van het Onderwijs, maar berekent het oordeel volgens een eigen methode’’, schrijft het weekblad. Elsevier beoordeelt scholen als: superschool, goed, voldoende of onvoldoende.

Twee keer 'goed'

In Dronten geeft Elsevier twee opleidingen het eindoordeel ‘goed’: HAVO en VMBO-B van het Almere College. Eén keer wordt er een onvoldoende gegeven: aan het VWO van het Ichthus College. Alle overige opleidingen van beide scholen krijgen het predikaat ‘voldoende’.

Het Almere College in Dronten is blij met de beoordeling: ,,Onze havo- en vwo-afdelingen zijn de beste van Flevoland. De school is samen met haar medewerkers zeer trots op de behaalde resultaten.’’

Open huis

Het Ichthus College houdt op woensdag 1 februari om 19 uur een open huis aan de Jupiterweg en de week daarop (8 februari) om 16 uur in Het Perron.

Het Almere College houdt op woensdag 25 januari om vier uur een open huis aan de Educalaan. Op Het Perron is het open huis op woensdag 8 februari om vier uur.