Mark Schaap (archief)
Mark Schaap (archief) BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS heeft geen kind aan VSCO '61, Swift verliest nipt van Horst

Sport

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - BAS heeft zaterdagmiddag haar oefenwedstrijd tegen VSCO '61 met 0-2 gewonnen. De Biddinghuizenaren waren over de gehele wedstrijd de betere, de overwinning een logisch resultaat. Swift '64 verloor met 2-1 bij FC Horst.

BAS begon zaterdag in een wat gewijzigde formatie, maar dat weerhield de ploeg er niet van om het VSCO akelig lastig te maken. Er werden vanaf het begin kansen bij elkaar gespeeld en uiteindelijk opende Bas Suidgeest de score. Zijn doelpunt werd gevolgd door een goal van Mark Schaap, waardoor de Biddinghuizenaren met een 0-2 voorsprong gingen rusten.

Na de onderbreking bleef BAS de betere en leek het ook nog een derde goal te maken. Robin Vos was het eindpunt van een aanval, werkte de bal overduidelijk binnen, maar de leidsman besloot het doelpunt niet goed te keuren. Zo bleef het in Oosterwolde bij 0-2.

Swift verliest bij Horst

Swift '64 kende bij derdeklasser FC Horst een iets mindere middag. In een pittig potje kwam de ploeg van trainer Patrick Posthuma voor de rust op een 0-1 achterstand. Via Bas van Spronsen werd het 1-1, maar direct na de aftrap tekende Horst alweer voor de 2-1. Daar kwam niet meer bij, waardoor Swift nog altijd wacht op de eerste zege van 2017.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden