Aat de Jonge (links) bij de start van de actie Kerkbalans.
Aat de Jonge (links) bij de start van de actie Kerkbalans.

Burgemeester luidt actie kerkbalans letterlijk in op het Ludgerusplein

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft zaterdagmiddag op het Ludgerusplein voor de Ludgeruskerk het initiatief ‘Actie kerkbalans’ letterlijk ingeluid. Onder het toeziend oog van de kosteres en geloofsgenoten nam de burgervader de afstandsbediening ter hand en met een druk op de rode knoop kreeg hij de kerkklok in beweging.

Kerkbalans is een actie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-katholieke kerk van Nederland om geld in te zamelen ‘om de levende actieve geloofsgemeenschap in stand te houden’. Financiële steun is nodig om de voorgangers en activiteiten te bekostigen.

Mijn kerk verbindt

Voor de campagne van 2017 staat het thema ‘mijn kerk verbindt’ centraal. Alvorens het startsein te geven onderstreepte de burgemeester ‘dat gelovigen door de kerk verbonden zijn met God, met elkaar en met de generaties voor en na ons’.

,,Zij houden elkaar vast in geloof en verbinden zich met mensen die steun nodig hebben. Nu het steeds vaker ‘ieder voor zich’ lijkt te zijn, is het de kerk die verbindt.’’

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden