Uitblinker en topscorer Jacco Boonstra.
Uitblinker en topscorer Jacco Boonstra. ©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal loopt in op koploper na thriller tegen Spirit: 26-25

DRONTEN - ASVD heeft een knappe overwinning geboekt op Spirit. Na de hele tweede helft op achterstand te hebben gestaan, keerde het vlaggenschip van de korfbalclub in de slotfase het tij: 26-25.

Spirit stond op een tweede plek met één punt meer dan ASVD. Deze wedstrijd betekende dus de strijd om de tweede plek. In de uitwedstrijd was Spirit nog een maatje te groot voor ASVD: 21-15.

Jitte Leendertse

Bij ASVD debuteerde Jitte Leendertse in de basis op de plek van de afwezige Lieke Beckerman. ASVD begon zeer sterk en wist sloeg gat van 3 punten. Waar in de uitwedstrijd de topschutter aan de kant van Spirit, Sander Schattenberg, niet te houden was voor ASVD, werd hij nu uitstekend verdedigd door de sterk spelende Jacco Boonstra. Spirit vocht zich echter terug en trok de stand voor rust weer gelijk.

Na de rust trok Spirit het initiatief naar zich toe. ASVD had meer moeite om te scoren en Spirit sloeg een gat van twee doelpunten. ASVD scoorde echter op de belangrijke momenten, waardoor Spirit de wedstrijd niet definitief in het slot kon gooien. In de spannende slotfase dichtte ASVD het gat en vlak voor tijd maakt Vincent van Bussel het beslissende doelpunt: 26-25.

Collectieve prestatie

,,We hebben een collectief sterke prestatie geleverd. We zijn als team blijven spelen en deze collectiviteit was net iets sterker dan de individuele sterke personen van Spirit'', aldus coach Wilbert Leendertse, ,,Na een gelijk opgaande strijd leken wij in de slotfase af te haken, maar we hielden toch de aansluiting en maakten vlak voor tijd zelfs de winnende.''

ASVD bezet nu de tweede plaats. Koploper Sparta verloor van TOP, waardoor het gat met Sparta nu nog vier punten bedraagt. Maar wil ASVD nog kans maken op de titel, dan moeten alle wedstrijden worden gewonnen, te beginnen komende zaterdag uit tegen TOP.

ASVD 2 - Spirit 2 31-26

Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip speelden de tweede teams van ASVD en Spirit tegen elkaar. Voor ASVD was een overwinning noodzakelijk om aan te blijven haken bij de topploegen in deze competitie.

In een doelpuntrijke wedstrijd bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Pas halverwege de tweede helft nam ASVD afstand. Spirit kwam in de slotfase nog dichterbij, maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar: 31-26.

Door het verlies van koploper Dindoa is alles weer mogelijk in deze competitie en doet ASVD nog volop mee in de strijd om het kampioenschap.