Het veelbesproken fietspad bij de Colijnweg
Het veelbesproken fietspad bij de Colijnweg Ā©maartenheijenk.nl

Aannemer is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor aanleg Passage Dronten

Algemeen

DRONTEN - ,,De werkzaamheden voor de aanleg van de Passage Dronten (N307) zijn begonnen'', meldt de provincie Flevoland, ,,In opdracht van de provincie is aannemer Liebregts er volop aan de gang. Allereerst gaat het om voorbereidende werkzaamheden. Deze bestaan uit het transport van zand en ophoogmateriaal, het maken van inritten naar het werkterrein en het graven van watergangen tussen de bestaande percelen en het werkterrein.''

De provincie schrijft verder op haar website over de werkzaamheden:

,,Op het ogenblik zijn er nog geen stremmingen van de Rendierweg en Colijnweg. De doorstroming op het onderliggende wegennet ondervindt van de transporten geen hinder. Aan de weg heeft de aannemer bij de rotondes extra afritten aangelegd naar het werkterrein. Op rotondes matigt het verkeer snelheid.

Voorbelasting

De zandtransporten zijn nodig om voorbelasting aan te kunnen brengen. Bij het voorbelasten wordt een bepaalde hoeveelheid zand of grond bovenop het maaiveld aangebracht om de zetting te versnellen.

Zetting is het proces waar grond onder invloed van een belasting wordt samengedrukt. Hierbij wordt water en lucht uit de poriƫn geperst. Voorbelasten gebeurt bij de aanleg van de weg en viaducten Rendierweg, Colijnweg en de 2e vaste brug over de Lage Vaart.

Ecofiller

De komende periode wordt ook ophoogmateriaal aangevoerd. Ongewoon is misschien de kleur ervan: zwart. Het gaat namelijk om zogeheten ā€˜Ecofillerā€™. Dit bestaat uit materiaal dat onder hoge temperatuur gereinigd is. Het is een product dat vrijkomt bij het verwerken (recycling) van teerhoudend asfalt in een thermische reinigingsinstallatie. Dat verklaart de zwarte kleur.

Het transport van zand en Ecofiller loopt vanaf de losplaats aan het Ketelmeer ter hoogte van de Elandweg, via de Ketelmeerdijk en de Colijnweg naar de N307.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 14 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden