Gineke Fels
Gineke Fels ©maartenheijenk.nl

Bibliotheken Biddinghuizen en Swifterbant komen nadrukkelijker in beeld

Cultuur

DRONTEN - ,,We hebben altijd gedacht dat we activiteiten in de bibliotheek in Dronten konden organiseren en dat de mensen uit Biddinghuizen en Swifterbant dan wel naar Dronten zouden komen. Maar de inwoners van die dorpen willen eigen activiteiten.’’

Gineke Fels is medewerker educatie en programmering bij de Flevomeer Bibliotheek. Bij de presentatie van het nieuwe beleid van de bibliotheek in de gemeente Dronten vertelde zij dat er een koerswijziging is: de vestigingen in Biddinghuizen en Swifterbant worden meer en meer als volwaardige bibliotheken beschouwd.

Programmering aangepast

Sinds de bibliotheek er achter is gekomen dat de inwoners van de kleinere dorpen graag activiteiten in de eigen bibliotheek willen, heeft Flevomeer Bibliotheken haar programmering aangepast.

Zo zijn er bijvoorbeeld spreekuren en lezingen in àlle vestigingen in de gemeente Dronten, heeft Swifterbant haar Digi Café, heeft Biddinghuizen haar Brei- en Haakcafé en worden er in het kader van de Vrijdag Blijdag kindermiddagen gehouden in alle drie de dorpen.

,,Het wordt leuk ontvangen’’, zegt Gineke Fels over de activiteiten in Biddinghuizen en Swifterbant. De bibliotheek is dan ook vast van plan om door te gaan op de ingeslagen weg.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden