OBD-medewerker wordt ingevuld door De Meerpaal.
OBD-medewerker wordt ingevuld door De Meerpaal. © Eelco Lindhout

Wethouder Peter van Bergen: ,,OBD kan het niet meer rondbreien’’

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten laat zich op sociaal maatschappelijk terrein adviseren door het Overlegorgaan Belangenbehartiging Dronten (OBD). Wethouder Peter van Bergen constateert dat deze vrijwilligersorganisatie ‘het niet meer kan rondbreien’. De gemeente gaat hen daarom steunen.

De cliënten-adviesraad is volgens de wethouder belangrijk voor de gemeente. ,,Maar ze hebben te maken gekregen met het vertrek van een secretaris die bijna fulltime voor de OBD bezig was.’’ De wethouder wijst er daarnaast op dat de bestuurders uit een doelgroep komen ‘die vanuit zichzelf al kwetsbaar is’.

Ondersteuning

Om de eerste problemen op te vangen krijgt het OBD sinds april ondersteuning voor 8 uur in de week. B en W hebben nu besloten om de adviesraad 12 uur per week structurele ondersteuning te geven plus tijdelijk 8 uur in 2017 en 2018. Dit personeel wordt op verzoek van OBD ingevuld door De Meerpaal.

,,Het OBD heeft aangegeven er erg content mee te zijn’’, vertelt Van Bergen, ,,We hopen hiermee de werkdruk bij het bestuur weg te halen, continuïteit te waarborgen en een stevig fundament voor de toekomst te leggen.’’

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 21 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 22 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 22 uur geleden