VIDEO | Swiftā€™64 na 4-0 zege op 's Heerenbroek weer een stapje dichter bij de titel

SWIFTERBANT - Swiftā€™64 had het vanmiddag in het eerste half uur nog moeilijk met ā€™s Heerenbroek. Kort voor rust scoorde Thim Verhoeven toch de 1-0 en toen het na enkele seconden in de tweede helft al 2-0 werd, was de wedstrijd beslist. Eindstand: 4-0.

De wedstrijd op kunstgras tegen subtopper ā€™s Heerenbroek was voor koploper Swift meteen een goede test voor hoe de ploeg door de winterstop was gekomen. De stage in Spanje wierp echter zijn vruchten af en de ploeg van trainer Patrick Posthuma deed goede zaken.

In de openingsfase moest doelman Menno Seinen enkele keren ingrijpen. Aan de andere kant van het veld zorgde met name de opkomende Bart Uil voor veel gevaar. Het was dan ook geen toeval dat Thim Verhoeven uit een voorzet van Uil de 1-0 scoorde.

ā€˜Gouden wisselā€™

Niels Krol werd in de rust gewisseld omdat hij naar Oostenrijk vertrok voor zijn wintersportvakantie. Hij werd niet gemist, want invaller Bart Griekspoor gaf al na luttele seconden de voorzet waaruit aanvoerder Robbin Posthuma de 2-0 scoorde.

Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Tom Roskam scoorde de 3-0, Florijn Diepstraten kreeg bij die riante voorsprong een onnodige tweede gele kaart en Mark Veldman maakte kort voor tijd vanaf elf meter de 4-0.

Swift'64 - 's Heerenbroek 4-0

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden