Asv Dronten ontvangt steeds meer complimenten, maar verliest weer

DRONTEN - De thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn is voor asv Dronten zaterdagmiddag uitgedraaid op een nieuwe nederlaag. Zeker in de tweede helft hadden de Drontenaren de beste kansen, maar toch stond er na negentig minuten een 0-2 nederlaag op het bord.

In de eerste helft kreeg asv Dronten al prima kansen, terwijl ook de Apeldoorners mogelijkheden hadden om de score te openen. Maikel Kampjes en zijn collega hielden de beide goals echter schoon en dat lukte tot diep in de tweede helft. Namens asv Dronten had vooral Jodi de Boer de gelegenheid om dat te doorbreken, maar drie dikke kansen waren niet aan hem besteed.

Toch nederlaag

En als je niet scoort... Tja, het is een aloude voetbalwet. Ook in Dronten kwam die weer uit, aangezien de bezoekers alsnog met een zege aan de haal gingen. In de 87ste minuut brak Jesse Hartgers de ban en diep in blessuretijd dompelde Steven van Es de Drontenaren wederom in rouw.

Trainer Raymond Schuurman baalde enerzijds van het resultaat, maar was positief over wat hij zag. "We zitten nu echt tegen een overwinning aan. Die gaat binnenkort komen, dat kan niet anders. Vandaag vergeten we te scoren, terwijl Jodi toch iemand is die dat wel kan. Hij had zeker drie kansen om te scoren, maar dat lukte hem niet. Volgende week weer een nieuwe ronde en nieuwe kansen", zegt Schuurman.