Bente Becker geeft gastles bij het Almere College.
Bente Becker geeft gastles bij het Almere College. Almere College

Kandidaat-kamerlid Bente Becker geef gastles bij haar oude school in Dronten

Algemeen

DRONTEN - Bente Becker staat op plaats 14 van de VVD-kandidatenlid voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Becker is opgegroeid in Dronten en oud-leerling van het Almere College. Vrijdag gaf ze een gastles in haar oude school.

De kantine van het Almere College zat helemaal vol voor de les van Bente Becker over ‘jongeren en politiek’. Ze vertelde dat haar politieke carrière eigenlijk is begonnen toen ze lid werd van het debatteam van het Almere College. Hier begonnen zich haar ideeën over politiek en maatschappij te vormen.

Via stage bij de VVD

Na het behalen van haar VWO diploma ging ze bestuurskunde studeren. Via een stage kwam ze terecht bij de VVD. Daar trok ze de aandacht van minister Kamp, die haar vroeg om politiek medewerker op zijn ministerie te worden. Dat is blijkbaar een succes geworden, gezien haar hoge plaats op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Dat Bente Becker voor een aantal leerlingen een voorbeeldfunctie heeft, werd wel duidelijk tijdens het vraaggesprek dat volgde op haar inleiding. Duidelijk werd dat er ook in het huidige debatteam leerlingen zitten die een rol in de politiek ambiëren.

Kandidaten

Dronten

Swifterbant

Oud-Drontenaren

Tweede Kamerverkiezingen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden