Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) © Eelco Lindhout

Gemeente gaat extra huishoudelijke hulp betalen voor ‘zware’ gevallen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten is sinds twee jaar verantwoordelijk voor huishoudelijke hulp voor haar bewoners. Voor de meeste van de 650 gebruikers werkt het huidige systeem volgens wethouder Peter van Bergen uitstekend, maar een klein deel van de inwoners krijgt te weinig hulp. De gemeente heeft recentelijk geld uitgetrokken om die hulp te verbeteren.

In opdracht van de gemeente Dronten ontvangen 650 inwoners hulp in de huishouding. Die hulp wordt geleverd door Coloriet, Buurtzorg of Tzorg. Deze drie aanbieders krijgen van de gemeente een standaardtarief van bijna 192 euro per vier weken per cliënt, ongeacht het aantal uren dat ze in een woning werken.

,,We hebben gemerkt dat dit voor de grote meerderheid van de klanten goed werkt'', aldus de wethouder, ,,Maar er is ook een kleine groep, waar dit nog onvoldoende werkt.’’

Te weinig uren

De drie zorgaanbieders hebben aangegeven dat de 'zware gevallen' zó veel uren nodig hebben, dat het voor die 192 euro niet te doen is. Daarom gaat de gemeente de aanbieders nu 210 euro per cliënt betalen.

,,Op die manier kan nog beter maatwerk voor onze inwoners geleverd worden’’, verwacht wethouder Van Bergen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 19 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden