BAS Basketbal wìl niet promoveren, MHC Flevoland ‘vergeet’ het

Sport

DRONTEN - Twee van de drie genomineerde ploegen voor de titel Sportploeg van het Jaar in de gemeente Dronten werden het afgelopen jaar kampioen. De prijs ging naar de Flevoruiters, terwijl die juist geen kampioen werden. De overweging van de jury had wellicht te maken met het niveau waarop de kampioenschappen veroverd waren èn het feit dat BAS Basketbal en MHC Flevoland niet promoveerden.

De heren van MHC Flevoland werden in de zaal kampioen op het op één na hoogste niveau van Oost-Nederland. Het team bestaat uit een combinatie van leden en oud-leden van MHC Flevoland. Dat de hockyers niet promoveerden na hun kampioenschap was geen bewuste keus: de vereniging vergat het team in te schrijven.

Glansrijk bovenaan

De dames van BAS Basketbal uit Biddinghuizen werden vorig seizoen kampioen in de eerste klasse. Het team van coach Erik Raterink besloot niet te promoveren, omdat enkele geroutineerde speelsters afscheid namen.

Mede dankzij de komst van enkele nieuwe speelsters staat de ploeg echter ook in de nieuwe competitie weer glansrijk bovenaan. Tot nu toe werden alle 14 wedstrijden gewonnen. BAS heeft een doelsaldo van 1.119 punten voor en slechts 508 tegen ofwel een gemiddelde uitslag van 80-36.

Komende zaterdag spelen de BAS-dames thuis tegen ZAC uit Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in het Koetshuis en begint om 16.30 uur.

Sportverkiezingen