Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten laat gehandicapte vrouw na 25 jaar opeens haar parkeerkaart inleveren

Gemeente

DRONTEN - Vijfentwintig jaar lang kreeg een inwoonster een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente Dronten. Vorig jaar is haar aanvraag opeens afgewezen en ook bij de commissie Bezwaarschriften heeft de vrouw inmiddels bot gevangen.

De zaak speelde het afgelopen jaar en is door de gemeente Dronten steeds buiten de openbaarheid gehouden.

In een brief aan de vrouw schrijft het gemeentebestuur: ,,Tot onze spijt kunnen wij niet achterhalen op welke basis aan u in het verleden een gehandicaptenparkeerkaart is verstrekt.’’ Wel hebben B en W inmiddels de conclusie getrokken dat de kaart in het verleden ‘te gemakkelijk is verleend’.

Niet voor een passagier

De loopbeperking van de vrouw staat niet ter discussie bij B en W. De reden dat de vergunning opeens geweigerd is, is gelegen in het feit dat zij zelf geen auto rijdt. ,,Een gehandicaptenparkeerpaart voor een passagier wordt zelden verleend’’, zo luidt de motivatie.

De vrouw heeft bij de commissie Bezwaarschriften bepleit dat zij de parkeerkaart wel degelijk nodig heeft. Zo moest ze onlangs in Amsterdam ongeveer een half uur alleen zijn terwijl haar man de auto probeerde te parkeren. Dat leverde problemen op in verband met toiletbezoek.

Regels zijn regels

Het gemeentebestuur houdt zich echter strikt aan de regels. Daarin staat dat passagiers alleen een gehandicaptenparkeerkaart krijgen als ze niet in staat zijn een afstand van meer dan 100 meter te voet te overbrengen.

De commissie Bezwaarschriften schrijft: ,,Het feit dat zij niet continu afhankelijk is van de bestuurder voor het vervoer van deur tot deur is de reden voor de afwijzing.’’ In Dronten beweegt ze zich voort met haar scootmobiel. Dat is voor de commissie het bewijs dat zij niet volledig afhankelijk is van een bestuurder.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden