De vorige kiosk op het stationsplein.
De vorige kiosk op het stationsplein. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten kan geen exploitant voor kiosk op stationsplein vinden

Gemeente

DRONTEN - De zoektocht van de gemeente Dronten naar een exploitant voor een tijdelijke kiosk op het stationsplein heeft geen geschikte kandidaat opgeleverd. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheid om de voorwaarden te versoepelen.

Vorig voorjaar was er korte tijd een kiosk op het Willem-Alexanderplein. De uitbater moest er echter al weer snel mee stoppen, omdat hij niet kon voldoen aan zijn betalingsverplichtingen.

Voor twee jaar

In oktober plaatste de gemeente een nieuwe oproep. Gezocht werd naar een ondernemer die voor twee jaar een kiosk wilde plaatsen en exploiteren: ,,Langer is niet gewenst omdat de gemeente op deze locatie plannen heeft voor een definitieve horecavoorziening in een groter gebouw.’’

Er waren nogal wat criteria waaraan de kiosk moest voldoen: de exploitant moest ‘m zelf plaatsen, zelf aansluiten op water, riool en elektriciteit en de kiosk moest ‘aan redelijke eisen van welstand’ voldoen. Nu geen enkele ondernemer heeft toegehapt, gaat de gemeente kijken naar een aanpassing van de criteria.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden