Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal knokt zich tegen Dindoa knap terug na rampzalige openingsfase

DRONTEN - De korfballers van ASVD begonnen zaterdag rampzalig met een 2-9 achterstand tegen Dindoa. De Drontenaren knokten zich echter terug, wonnen met 24-20 en de nummer twee houdt zodoende de druk op koploper Sparta.

ASVD begon met Lieke Beckerman voor de geblesseerde Marscha van der Hoop. De eerste helft was er eentje om snel te vergeten, want binnen een mum van tijd stond het achttal uit Ermelo al met 2-9 voor. ASVD werd lek geschoten door een tegenstander met een erg hoog schotpercentage.

Vanaf de 3-10 kon de ploeg uit Dronten zich redelijk herpakken. Zo bleef de schade in het tweede deel van de eerste helft beperkt tot vijf doelpunten verschil. Ruststand: 10-15.

Veerkracht

Na de rust liet ASVD zien over veerkracht te beschikken. De spelers gingen de duels met overtuiging aan, waardoor er een inhaalrace in gang werd gezet. Ook verdedigend ging de scherpte omhoog, zodat de tegenstander onmogelijk het hoge schotpercentage kon voortzetten.

Na een kwartier stond het ineens weer gelijk: 16-16. Na een tactische inbreng van de sterk spelende Robin ter Woord kreeg de ploeg uit Dronten zowel aanvallend als verdedigend meer grip op de tegenstander. ASVD pakte een kleine voorsprong en ging ā€˜erop en eroverā€™. Eindstand: 24-20.

Trainer/coach Wilbert Leendertse had na de slappe eerste helft alleen maar lof over zijn ploeg: ,,Na rust hebben we een zeer sterke en weerbare ploeg gezien. We zijn een ploeg die zich niet zomaar gewonnen geeft en op basis van veerkracht een wedstrijd met winst kan afsluiten.ā€™ā€™

ASVD 2 - Dindoa 2 24-16

De wedstrijd van het tweede tegen de koploper begon stroef, al was ASVD duidelijk de bovenliggende partij. Al snel werd een ruime voorsprong op het scorebord gezet met voornamelijk rake afstandsschoten, een specialiteit van het team van coaches Mense ter Steege en Karin Jongkind. Bij rust was het 13-5.

In de tweede helft was het een kwestie van het hoofd koel houden en lekker het eigen spel blijven spelen, zodat de score verder zou oplopen. Dindoa had weinig in te brengen en werd afgedroogd met 24-16.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden