ASVD/Solana bekert verder na strafschoppen

ASVD/Solana nam het gisteravond op tegen Vaassen in de 4e ronde van de KNVB-beker. Op voorhand een te klaren klus, maar de praktijk bleek anders.

Ondanks het feit, dat ASVD/Solana uitstekend uit de startblokken kwam en via Sylvester en Kevin op een geruststellende 2-0 voorsprong kwam, leek het erop alsof de Drontenaren zich al vroeg rijk rekende en dat kwam ze duur te staan.
Vaassen was niet naar Dronten gekomen om als schiettent te fungeren en door persoonijke fouten wisten de jongens uit Vaassen terug te komen tot 2-2. ASVD/Solana oogde uitgeblust en ipv door te drukken liet men de gasten op voorsprong komen, zelfs zover, dat er in de tweede helft 2-4 op de borden stond.

ASVD/Solana besefte dat men op uitschakeling stond en wist na enig aanzetten gelukkig op 3-4 te komen, door een schot van Kevin en nadat de gasten met een man minder kwamen te staan na een gele kaart, werd een mooie aanval, met een keurige assist van Mark afgerond door opnieuw Kevin!

ASVD/Solana leek de drive weer gevonden te hebben, maar toch waren het de gasten die met een paar minuten te gaan de 4-5 aantekenden en met de winst naar huis leken te gaan, tot Stefan als keeper mee ging in de aanval, de bal kreeg en genadeloos uithaalde, tot verbazing van de keeper van Vaassen. De bal viel precies in het hoekje: 5-5!

De wedstrijd moest door penalty's beslist worden: na scores van Mark en Kevin, was het Stefan van Elp, die de bal prachtig tegenhield en het was Nick Willems, die vervolgens de beslissende penalty binnenschoot!

Zo behaalde ASVD/Solana na een zwaarbevochten overwinning de kwartfinale!
De loting volgt later!

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden