©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Sander Zuidema bezorgt ASVD Zaalvoetbal luttele seconden voor tijd de winst

DRONTEN - In een mooi zaalvoetbalgevecht was het Sander Zuidema, die gisteravond namens ASVD luttele seconden voor tijd de winnende goal scoorde. De Drontenaren wonnen met 7-6 van ATIK.

De gasten uit Apeldoorn begonnen fris en combineerden al snel naar 0-2. Met compact verdedigend spel en vlijmscherpe counters kwamen de Drontenaren langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Wat volgde was een mooi voetbalgevecht.

Loeren op de counter

Waar ATIK veelvuldig balbezit had, was het ASVD dat loerde op de counter. Het spel golfde op en neer en zo ook het scoreverloop. In de laatste fase profiteerde ASVD van een man-meersituatie: 6-5. Dit leek anderhalve minuut voor tijd de eindstand te worden.

Maar zoals vaker dit seizoen dreigde het allemaal mis te gaan voor ASVD. Een slotoffensief van ATIK leverde een minuut voor tijd de gelijkmaker op. Het was echter Sander Zuidema die profiteerde van een misverstand tussen de laatste verdediger en de keeper van ATIK. Met een handige beweging omspeelde hij de doelman en tikte de bal in het lege doel.

De ontlading was groot bij Dronten, want deze punten zijn meer dan welkom in de strijd tegen degradatie.