Afbeelding

Ritmische gymnastiek bij SC Flevostar in Dronten

Sport

Ritmische gymnastiek bij Sportclub Flevostar

Iedere dinsdagavond komt er tussen 19.00-20.00 uur een kleine groep meiden/ dames naar gymzaal de Beurs om daar te genieten van een uur ritmische gymnastiek: een sport die voor veel mensen nog onbekend is. De training wordt gegeven door Viveka Schuiling, die deze sport zelf jarenlang op hoog nivo heeft beoefend en gecertificeerd trainster is. Ze vertelt enthousiast over 'haar' sport:

" Ritmische gymnastiek is eigenlijk een combinatie van dansen en gymnastiek. De hele les vindt plaats op muziek. We gebruiken daarvoor vaak hits van nu, maar bijvoorbeeld ook populaire kerstmuziek tijdens de laatste les voor de kerstvakantie. We oefenen danspassen, gymnastische sprongen, balanshoudingen, pirouettes en allerlei lenigheidselementen. Al die bewegingen worden samengevoegd tot een dans. Wat het extra leuk en uitdagend maakt is dat we bij deze bewegingen gebruik maken van allerlei attributen, zoals een bal, een hoepel een touwtje, een lint of knotsen. Hiermee kan worden gegooid, gestuiterd, gerold en gezwaaid en dat past dan weer mooi bij het ritme van de muziek. Je kunt het zo moeilijk maken als je wilt of kunt en het ziet al al gauw heel mooi uit!"

Bij Flevostar kan iedereen meedoen. Dat betekent dat de lessen open staan voor leerlingen met - en zonder een beperking. De trainster is prima in staat om met de niveau verschillen om te gaan, zodat iedereen tijdens de les aan z'n trekken komt. Vanaf september vorig jaar is het mogelijk om deze sport bij Flevostar te beoefenen. Zowel de trainster als de leerlingen beleven elke keer weer veel plezier aan de lessen.

Ben je geĆÆnteresseerd of wil je een keer met de les meedoen, neem dan contact op met Viveka Schuiling, telnr. 0321-841995 of stuur een e-mail naar viveka-ritmischgym@hotmail.com.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden