Inschrijving zwemvierdaagse.
Inschrijving zwemvierdaagse. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Wethouder duikt water in bij start zwemvierdaagse in zwembad Overboord

Sport

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen verricht op 20 februari om zes uur de officiële opening van de zwemvierdaagse in zwembad Overboord. ,,En hij heeft spontaan aangeboden dat hij een paar baantjes gaat zwemmen’’, lacht Peter Kuijpers.

Kuijpers organiseert het evenement namens Zuiderzeezwemmers en in samenwerking met Optisport, de expoitant van het zwembad. Hij doet dat inmiddels voor de zesde keer.

200 deelnemers?

,,Het is een evenement voor jong en oud. Vorig jaar was de jongste deelnemer 4 jaar en de oudste 82 of 83’’, vertelt de organisator, ,,Ieder jaar hebben we rond de 180 deelnemers, maar we hopen toch een keer de grens van 200 te kunnen overschrijden.’’

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 februari kunnen de deelnemers iedere avond om zes uur in het zwembad terecht. Op de afsluitende avond zorgt Optisport voor discozwemmen. Degenen die de zwemvierdaagse hebben volbracht kunnen hier tegen een gereduceerd tarief aan meedoen.

Gezelligheid

,,Natuurlijk gaat het bij onze vierdaagse om de sportieve prestatie’’, weet Kuijpers, ,,Maar daarnaast zijn ook gezelligheid en plezier belangrijke kenmerken.’’