Mark Veldman mist het duel tegen HFC Storica door werkomstandigheden.
Mark Veldman mist het duel tegen HFC Storica door werkomstandigheden. ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Swift '64 aast tegen HFC Storica op eerste prijsje

Sport

DRONTEN – Tussen al het transfergeweld door wordt er zaterdag ook nog gewoon gevoetbald. Vierdeklasser Swift ’64 neemt het thuis op tegen HFC Storica en maakt zich op voor een klein feestje. Bij een zege kan het eventueel een periodetitel binnenhalen.

De koploper van de vierde klasse C is in de tweede periode nog ongeslagen. Tot dusver speelde Swift zeven wedstrijden en die werden allemaal gewonnen. Duizelingwekkend is het doelsaldo. De ploeg van trainer Patrick Posthuma maakte in zeven wedstrijden 26 goals en kreeg er slechts 1 (!) tegen. Om je vingers bij af te likken.

Eerst zelf winnen

Om zaterdag de tweede periode te winnen, moet Swift in ieder geval afrekenen met HFC Storica. Weet Swift, dat het onder andere moet doen zonder verdediger Mark Veldman, te winnen, dan kan de blik naar het duel tussen VSW en HTC. Krijgt de thuisploeg het daar niet voor elkaar om een zege over de streep te trekken, dan is Swift periodekampioen.

Of het de ploeg ook maar iets kan schelen, dat is de vraag. Winnen van Storica zal het belangrijkste zijn, aangezien het dan ruimschoots koploper van 4C blijft. Een periodetitel is leuk, maar voor Swift is er nog maar één echt doel: het kampioenschap.

Volledig programma

14.30 uur NSC Nijkerk – asv Dronten

14.30 uur Reaal Dronten – Zwolsche Boys

15.00 uur Waterwijk – BAS

15.00 uur Swift ’64 – HFC Storica