Afbeelding
maartenheijenk.nl

Reaal Dronten loopt snot voor de ogen, maar verliest uiteindelijk dik

Sport

DRONTEN - Lange tijd is Reaal Dronten zaterdag in de race om een goed resultaat. Uiteindelijk blijkt concurrent Zwolsche Boys toch te sterk en hoe. De cijfers zijn duidelijk, misschien wel iets te duidelijk: 0-5. "Een terechte nederlaag, maar wel een geflatteerde nederlaag", vindt trainer Henk Posthuma.

Dat er wat op het spel staat is zaterdag vanaf het begin duidelijk. Reaal, aantredend met onder andere veteraan Barteld Hoekman als verdediger, heeft het niet makkelijk, maar mengt zich wel in het duel. Via Jeffrey van den Brakel krijgt het zelfs een levensgrote kans, alleen kan hij niet scoren. "Ik vond dat wij niet gek startten. Zwolsche Boys liep er niet zomaar even overheen", analyseert Posthuma.

Rode kaart

Uiteindeijk worden de Zwollenaren in het zadel geholpen door Lesley Pankl. De back haalt na ruim een half uur een doorgebroken speler neer en kan gaan douchen. Net voor de rust profiteert Zwolsche Boys en na de rust blijven de gasten de baas. "Toch hoeft die bal dan maar één keer goed te vallen. Dat gebeurde niet en na de 0-2 is het gedaan", zegt Posthuma.

Daar is niets aan gelogen. Maartje Berginia maakt dertien minuten voor tijd de 0-2 en dat is voor Reaal het startsein om het bijltje neer te gooien. Twee minuten later is Eugene Webb goed voor de 0-3 en daarna zijn ook Lodewijk de Vries en Bas de Man nog trefzeker. Zo staat er alsnog een harde 0-5 nederlaag op het bord. "Complimenten voor de vechtlust, al is het wel jammer dat na de 0-2 de koppies gaan hangen. Dat vind ik echt", concludeert Posthuma.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden