Nederlands samokampioenen
Nederlands samokampioenen Shoganai Judo Dronten

Wassenaar, Van den Borm, Borgonje en Heerikhuisen winnen NK sambo

Sport

DEDEMSVAART - Daniël Wassenaar, Jasper van den Born, Paula Borgonje en Caitlin Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten zijn vandaag voor de tweede maal op rij Nederlands kampioen samboworstelen geworden. Debutant Erik Veldman had het zwaar in een seniorenpoule, maar bemachtigde toch het brons.

Daniël Wassenaar kwam uit in de klasse -68 kilogram en won zijn toernooi oppermachtig en zonder punt tegen. Erik Veldman debuteerde en mocht zijn krachten meten in een zware seniorenpoule. Hij verloor zijn eerste partijen, maar herpakte zich prima en veroverde uiteindelijk een mooie derde plaats.

Jasper van den Born had in zijn eigen leeftijdscategorie geen tegenstanders en werd dus zonder te vechten kampioen. Om toch te kunnen knokken, was hij bij de senioren ingedeeld. Daar had Van den Born het zwaar en kwam hij niet tot winst.

Weinig dames

Paula Borgonje streed in een samengevoegde poule om eremetaal. Borgonje won drie van haar vier partijen, maar pakte wel de Nederlandse titel in haar eigen leeftijdscategorie.

Ook Caitlin Heerikhuisen kwam uit in een samengestelde poule. Ze kwam tekort tegen twee zwaargewichten en werd Nederlands kampioen in haar eigen leeftijds- en gewichtsklasse.

Laatste meetmoment

Voor Wassenaar, Van den Born en Heerikhuisen was het NK sambo tevens het laatste meetmoment waarin ze punten konden verzamelen voor ranking. De ranking bepaalt wie er door Sambobond Nederland wordt uitgezonden naar het EK in Praag in april.

,,Onze Samboka’s hebben prima gepresteerd en maken zeker een goede kans. Nog even afwachten en dan weten we het zeker’’, aldus coach Bart Heerikhuisen.