De Noord in Dronten.
De Noord in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Het is langs De Noord vergeven van de kabels en de leidingen

Gemeente

DRONTEN - De renovatie van De Noord tussen het station en het centrum kan duurder uitvallen dan de geplande 9 ton. ,,Want De Noord is vergeven van kabels en leidingen in met name de groenstroken nabij de bomen’’, aldus de gemeente.

,,We weten niet wat er in het verleden allemaal aan kabels en leidingen in de grond is gestopt’’, zegt wethouder Nico Verlaan. Die kabels en leidingen zijn aangelegd in een tijd dat dit nog niet allemaal exact op tekeningen werd vastgelegd.

Vlakbij de bomen

Bovendien liggen veel van die kabels vlakbij de bomen. ,,Dat zou je nu nooit meer willen, dat wil een eigenaar van een kabel ook niet, want bomen gaan niet samen met kabels en leidingen’’, legt projectleider Gerben Boekhout uit.

De gemeente heeft met het graven van proefstroken geprobeerd de bestaande kabels en leidingen in beeld te brengen. Het valt echter niet uit te sluiten dat bij de graafwerkzaamheden rond de renovatie schade ontstaat. ,,Dit risico kan financieel niet binnen het beschikbare budget worden opgevangen’’, waarschuwt het gemeentebestuur.

De Noord