VIDEO | Drontenaar leidt zoektocht naar woningbouwlocaties in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - ,,Een stevige, onafhankelijke voorzitter met empatisch vermogen, die als het nodig is ook met de vuist op tafel kan slaan’’, zegt wethouder Nico Verlaan over Ad Withaar. De inwoner van Dronten gaat dit jaar leiding geven aan de werkgroep, die zich gaat buigen over woningbouwlocaties in Swifterbant.

Onder leiding van Dorpsbelangen Swifterbant is anderhalf jaar geleden ook al een poging gedaan om woningbouwlocaties aan te wijzen voor de periode van 2018 tot 2025. Het voorstel om woningen te bouwen op de locaties Hazepad en Volkstuinen leidde toen tot zó veel protest, dat de gemeente op de rem trapte en besloot het hele proces opnieuw te beginnen.

Niet uit Swifterbant

De gemeente heeft de afgelopen periode gezocht naar een voorzitter voor de werkgroep. Daarbij is het niet gelukt om een inwoner van Swifterbant te vinden.

Nico Verlaan vindt dat geen bezwaar. Volgens hem is de kwaliteit van de voorzitter belangrijker dan zijn woonplaats. Bovendien is de inbreng van het dorp in zijn ogen gegarandeerd, doordat de rest van de commissie uit Swifterbantenaren gaat bestaan.

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant