Aantal deelnemers aan de zwemvierdaagse in Dronten valt een klein beetje tegen

Sport

DRONTEN - Er doen 153 mensen mee aan de zwemvierdaagse in zwembad Overboord in Dronten. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, toen er 173 deelnemers waren, en beduidend minder dan de 200 zwemmers waarop de Zuiderzeezwemmers stilletjes hoopten.

Organisator Peter Kuijpers kan slechts gissen naar de reden voor het ietwat tegenvallende aantal sportievelingen: ,,Wat wel opvalt is dat de vaste groep, die er ieder jaar is, ook nu weer meedoet. Daarnaast zie je altijd nieuwe mensen en dat zijn er deze keer niet zo veel.ā€™ā€™

Enthousiaste reacties

De organiserende vereniging Zuiderzeezwemmers is enthousiast over de samenwerking met zwembadexploitant Optisport en krijgt van de deelnemers enthousiaste reacties. ,,Mensen vinden het vooral erg gezelligā€™ā€™, aldus Kuijpers. Hij sprak ook veel mensen die de openingsduik van wethouder Ton van Amerongen (zie video) op prijs hadden gesteld.

Er wordt tot en met vrijdag iedere avond vanaf zes uur gezwommen in Overboord. De zwemvierdaagse wordt die avond afgesloten met een disco voor de jeugd.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden