Esther Hartendorf
Esther Hartendorf ©maartenheijenk.nl

Organisatoren van de brocantefair zetten La Sophia uit Dronten voort in Lelystad

Partnerbijdrages

DRONTEN - Marie-José Blom en Daniela Westenberg, de organisatoren van de jaarlijkse brocantefair bij de Dorpsboerderij, gaan een eigen winkel beginnen. Ze nemen de zaak van werkgever La Sophia in Dronten over en combineren het met Oma’s Tijd in Lelystad. De winkel in Dronten gaat op 1 juli dicht en de dames zetten de winkel voort onder de naam Oma Sophia in het winkelcentrum Botter in Lelystad.

Marie-José en Daniela hebben zin in de nieuwe uitdaging. Tegelijkertijd vinden ze het jammer dat ze de winkel niet in hun woonplaats Dronten konden starten: ,,We hebben alle mogelijkheden bekeken, maar de huren zijn in Dronten gewoon veel te hoog. Ondanks dat we allebei heel gepassioneerd zijn, moeten we nu eenmaal low budget beginnen.’’

La Sophia

Sinds drie jaar zijn beide dames in dienst van Yvonne Antonides bij de brocantewinkel La Sophia in het winkelcentrum Suydersee. Yvonne heeft daarnaast ook een praktijk voor voetreflexologie. De combinatie met de winkel werd haar te veel en daarom heeft zij de winkel overgedragen aan Marie-José en Daniela.

Ongeveer tegelijkertijd maakte Esther Hartendorf kenbaar dat ze een punt ging zetten achter een vergelijkbare winkel in de Botter Lelystad: Oma’s Tijd. Esther blijft wel werkzaam in de brocante, maar gaat zich volledig richten op de groothandel.

Marie-José Blom en Daniela Westenberg besloten beide winkels over te nemen. De namen werden samengevoegd in de nieuwe naam Oma Sophia en ze kozen voor het winkelpand in Lelystad. De officiële opening staat gepland voor begin september. Dan worden in het buurtwinkelcentrum de Botterdagen gehouden.

Hetzelfde assortiment

In hun winkel zetten ze de assortimenten van hun voorgangers voort. Dat betekent: brocante, opgeknapte meubelen, woonaccessoires, Jeanne d'Arc Living verf en GreenGate serviesgoed. In de winkel schenken en verkopen ze gezonde thee van Thee Bewust en daarnaast gaan ze ook workshops verzorgen.

,,Dit is al heel lang onze droom’’, glundert Daniela. Marie-José: ,,We hebben de ervaring van het organiseren van de fair, dus we durven het wel aan. We krijgen een superdeluxe pand, het is gratis parkeren, de mensen komen er graag en het is een schattig winkeltje: helemaal perfect! Ik denk dat er héél veel vrouwen zijn die hiervan dromen en wij gaan het gewoon doen…’’

Dorpsboerderij

Ondertussen zijn de dames Blom en Westenberg ook druk met de voorbereidingen voor de brocantefair op tweede paasdag (maandag 17 april) bij de Dorpsboerderij in Dronten. Deze fair wordt voor de derde keer gehouden. De promotie draait op volle toeren en standhouders uit het hele land hebben zich inmiddels al aangemeld.

Vorig jaar moest het evenement wegens dreigend noodweer worden uitgesteld, maar kwamen er een week later toch nog 1.500 mensen. Dit jaar rekenen ze op meer dan 2.000 bezoekers. Marie-José en Daniela hebben dit jaar geen eigen kraam en richten zich volledig op de organisatie: ,,We gaan er een feestje van maken.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden