Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Fietsers maken bij station Dronten misbruik van coulante houding tegen 'foutparkeerders'

Gemeente

DRONTEN - Sommige fietsers stallen hun tweewieler met opzet slordig bij het station Dronten. Ze weten dat ze tòch 24 uur de tijd krijgen om de fiets te verwijderen. B en W gaan daarom die termijn terugbrengen. Wordt een fiets niet binnen 2 uur netjes in de stalling gezet, dan wordt-ie door de gemeente meegenomen.

De gemeente heeft vorig jaar een extra fietsenstalling geopend bij het station. Sinds deze zomer worden slordig gestalde fietsers meegenomen naar de gemeentewerf aan De Reest. De eigenaar kan ‘m daar binnen 13 weken terughalen tegen betaling van 25 euro. Een bromfiets kost zelfs 100 euro.

Ongestraft

,,De eerste ervaringen zijn positief’’, vindt het gemeentebestuur. Het enige probleem is volgens B en W de termijn van 24 uur. Veel fietsers zijn binnen een etmaal terug op het station en mogen dus ongestraft ‘foutparkeren’.

,,Gevolg is dat steeds meer fietsen weer buiten de stalling staan’’, concludeert het college. Dit geeft niet alleen een rommeltje, maar zorgt er ook voor dat de doorgang van en naar het station beperkt wordt.

Publieksvriendelijke actie

De gemeente heeft daarom de termijn teruggebracht naar 2 uur. Dit nieuwe beleid wordt op dit moment al uitgevoerd. B en W kondigen aan dat de reizigers met een ‘publieksvriendelijke actie’ op de hoogte worden gesteld.