Bernadette van der Wereld
Bernadette van der Wereld Partij voor de Dieren

Column Partij voor de Dieren | ,,Gek zijn is zo gek nog nietā€™ā€™

Algemeen

Lijst 10
Partij voor de Dieren

,,Gek zijn is zo gek nog nietā€™ā€™, zong Ramses Shaffy al in de zestiger jaren en daarom is deze vreemd in de politieke bijt uw stem waard!

In plaats van economische groei gaan we kwaliteit van leven voor mens en dier centraal stellen. Op een planeet die ook voor toekomstige generaties nog leefbaar is.

Wist u dat de Gemeente Dronten het hoogste percentage biologische landbouw van Nederland heeft? Hier mogen we best trots op zijn. Groente moet ook belastingvrij worden als het aan de Partij voor de Dieren ligt.

De PvdD is niet tegen boeren, integendeel! We moeten naar kleinschalige biologische bedrijven waarin de boer met hart en ziel zijn bedrijf kan uitvoeren en een eerlijke prijs voor zijn producten krijgt.

Per jaar gaan er 500 miljoen dieren in Nederland naar de slacht na een kort en ellendig leven in de bioindustrie; triest voor de dieren maar ook voor de consument geen gezonde optie.

Te idealistisch? ,,Neeā€™ā€™, zo zegt de Partij voor de Dieren, ,,want idealisme is het nieuwe realisme.ā€™ā€™ In het uitgebreide partijprogramma staat uitgelegd hoe we dit plan B gaan realiseren, want plan A van de traditionele politiek heeft jammerlijk gefaald.

Bernadette van der Wereld
Ketelhaven

Columns Tweede Kamerverkiezingen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden