Jongeren in Biddinghuizen krijgen vrijdag een nieuwe keet aan de Sportlaan

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Na de brand van twee manden geleden (zie video) krijgen de jongeren in Biddinghuizen deze week een nieuwe zeecontainer. De Jongeren Ontmoetings Plaats wordt vrijdag in gebruik genomen aan de Sportlaan.

De nieuwe container komt er dankzij een financiële bijdrage van vierduizend euro van het Geert Popkema Jeugdfonds. Dit fonds is de afgelopen zomers opgericht ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Rotaryclub Dronten

Vrijdag opgehaald

De bewerkte zeecontainer wordt vrijdag opgehaald door de firma Van Werven. Daarna wordt-ie door het Geert Popkema Fonds overhandigd aan de jongeren. De dag daarna gaan jongeren, Dorpsbelangen en andere vrijwilligers in het kader van de actie NLdoet aan de slag met het verfraaien van de container.

Op een later tijdstip volgt de officiële opening. In de tussentijd wordt ook de locatie aan de Sportlaan verfraaid. Dit gebeurt met medewerking van de gemeente.

De Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) was in 2012 in gebruik genomen. Het was een initiatief van een groep jongeren samen met Dorpsbelangen, de gemeente, politie en De Meerpaal. De brand was op vrijdag 13 januari.

Brand

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden