Arthur Heeres maakt een machtige tilworp
Arthur Heeres maakt een machtige tilworp Shoganai Judo Dronten

Arthur Heeres heeft geen spijt van overstap naar Papendal: "Het bevalt prima"

Sport

DRONTEN/ARNHEM - Judoka Arthur Heeres (18) uit Dronten maakte onlangs de overstap naar het nationaal trainingscentrum (NTC) op Sportcentum Papendal. Woensdag werd daar de gloednieuwe Wim Ruskahal geopend, speciaal voor de judoka's die zijn opgenomen in fulltime-trainingsprogramma van de judobond. Het bevalt Heeres goed.

Nou Arthur, dit is een wereld van verschil met het schooltje in Dronten he?

"Het is hier natuurlijk wel drie of vier keer zo groot. Alles is aanwezig, van gespecialiseerde krachttrainers tot een heel medisch begeleidingsteam en dat hadden we in Dronten natuurlijk niet. Het is hier allemaal echt heel erg goed voor elkaar."

Mis je Dronten al een beetje?

"Ik mis de club zeker en daarom probeer ik er ook nog iedere vrijdag te trainen. Dat lukt niet altijd, omdat ik moe ben van de week of omdat ik te laat terug ben. Maar ik ben er zoveel als mogelijk te vinden en heb ook nog steeds contact met Harry Martens. Hij vraagt vaak hoe het gaat en geeft ook nog wel eens tips. Soms neem ik ze mee, soms laat ik ze ook links liggen hoor, haha."

Je bent achttien jaar en woont al op jezelf. Hoe gaat dat?

"Dat gaat wel goed hoor. Ik hoef zelf niet te koken, want er is hier een speciaal restaurant waar je goedkoop kan eten. Dat scheelt alweer. Ik verveel me ook niet, want ik heb hier zeker vrienden waarmee ik vaak chill. En ik doe een HBO-studie."

Uiteindelijk ben je naar Papendal gegaan om topsport te bedrijven. Wat wil je bereiken?

"De Olympische Spelen zijn nog ver, maar op EK's en WK's hoop ik wel dat ik ook bij de senioren mee kan doen. Dat gaat nog wel even duren, want ik ben nog twee jaar junior. Volgend jaar moet mijn jaar worden, want dan ben ik de oudste in mijn gewichtklasse."