Afbeelding

Vier VWO-leerlingen Ichtus behalen 'Cambridge Advanced Certificate'

Algemeen

DRONTEN - Vier leerlingen uit VWO 6 van het Ichtus College Dronten zijn door directeur Gerlof Boersma in het zonnetje gezet vanwege het behalen van hun Cambridge Advanced Certificate. Cambridge is een uitbreiding op het vak Engels van het vwo. "Het behalen van het Cambridge Advanced Certificate is een goede aanvulling op het cv van de leerlingen", meldt de school.

Boersma sprak de geslaagde leerlingen toe en hij benadrukte hoe trots het Ichtus College is op leerlingen die deze extra uitdaging aan durven te gaan. "Tijdens de Engelse les hebben Elze, Claudette, Chris en Daniel extra geoefend met de stof van het Cambridge examen. Daardoor haalden ze prachtige scores op gevorderd niveau, wat hen in de toekomst zeker helpt. De leerlingen hebben als cadeau een boekenbon ontvangen."

Wereldwijde erkenning

Het Cambridge Advanced Certificate wordt wereldwijd door meer dan 20.000 universiteiten, overheidsinstellingen en werkgevers gezien als bewijs van een hoog behaald niveau Engels. Door het certificaat hebben de leerlingen meer kansen bij universiteiten in binnen- en buitenland en op de arbeidsmarkt.