Patrick Posthuma
Patrick Posthuma Ā©maartenheijenk.nl

Posthuma: "Het zijn jongens met een Swift-hart, dus laat het maar zien"

Sport

SWIFTERBANT - Het uur U heeft geslagen voor de voetballers van Swift '64. Zaterdag gaan zij op bezoek bij nummer twee Zwolsche Boys en bij een zege kan de titel ze haast niet meer ontgaan. Al is trainer Patrick Posthuma wel iets voorzichtiger.

"Je moet Reaal niet vergeten", begint Posthuma. "De aankomende twee wedstrijden zijn heel belangrijk. Als trainer, en ik denk dat ik juist zit als ik zeg dat het bij de spelers niet anders is, smacht ik naar deze topwedstrijden. Daar hebben we echt op zitten wachten. Want een 8-0 tegen Storica vonden we vorig jaar nog leuk, maar nu niet meer. Ik heb superveel zin in deze wedstrijd."

Swift-hart

De coach verwacht veel van zijn ploeg, maar ook van de tegenstander. "Bij ons zijn het allemaal jongens met een Swift-hart en dat moeten ze laten zien ook. Maar geloof mij maar... Zwolsche Boys gaat absoluut vechten voor haar laatste kans. Het is aan ons om dat niet toe te laten. Zij moeten winnen en wij willen heel graag winnen. Laat het maar zien", roept Posthuma.

De Swifterbanter formatie is compleet en fit om zaterdag de strijd aan te gaan. Eerder dit seizoen werd het 3-0 voor Swift. Posthuma: "Toen misten zij er nogal wat, dat riepen ze toen ook. Ik hoop dat ze nu helemaal compleet zijn, want dan gaat het om het recht van de sterkste. En dat moet dan maar blijken. Ik verwacht dat het een spektakel gaat worden."

Volledig programma

14.30 uur BAS - Hoevelaken

14.30 uur Zwolsche Boys - Swift '64

14.30 uur Reaal Dronten - Noord Veluwe Boys

18.00 uur asv Dronten - Flevo Boys

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden