Bas van Spronsen (Swift'64)
Bas van Spronsen (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Swift '64 moet net haar meerdere erkennen in Zwolsche Boys

Sport

SWIFTERBANT - Swift '64 is in de topper bij Zwolsche Boys tegen een nipte nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Patrick Posthuma leek onderweg om een 4-0 achterstand goed te maken, maar strandde in het zicht van de haven: 4-3.

Swift kon zaterdag een machtige uitgangspositie bij elkaar spelen. Had de formatie gewonnen, dan had het voor wat betreft de titel afscheid kunnen nemen van Zwolsche Boys. Zover kwam het niet, integendeel zelfs. De Zwollenaren trokken fel van leer en vochten voor hun laatste kans. Het resulteerde voor de rust in drie treffers.

Twee eigen goals

Eerst werkte Ricardo Telgen de bal in zijn eigen doel en daarna flikte Florijn Diepstraten hetzelfde kunstje. Nenad Lukic was even later zelfs goed voor de 3-0 en dus moest Swift in de achtervolging. De ellende werd na de rust nog erger, aangezien Maikel Kroes ook nog de 4-0 maakte, maar daarna begon Swift toch aan een comeback. Ook geholpen door een man-meer-situatie, aangezien Boys-speler Lennart Prins tweemaal geel zag.

Kees ten Cate en Bas van Spronsen maakte er in twee minuten tijd 4-2 van en kort voor het einde was ook Wouter Griekspoor nog goed voor een goal. Daar bleef het echter bij, waardoor de spanning in 4C plotseling weer een beetje terug is. Volgende week wacht de derby tussen Swift '64 en Reaal Dronten. Een hele cruciale ontmoeting.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden