Ook bij de Flevo-scouts waren vrijwilligers druk bezig.
Ook bij de Flevo-scouts waren vrijwilligers druk bezig. jennifersauer.nl

NLdoet: burgemeester bakt pannenkoeken in De Regenboog

Algemeen

DRONTEN – Burgemeester Aat de Jonge heeft in het kader van de actie NLdoet dit weekend verschillende acties ondersteund. Zo was hij in De Regenboog om pannenkoeken te bakken en plaatste hij in Biddinghuizen de nieuwe JOP.

In de Regenboog bakte de burgervader pannenkoeken met liefst veertig vrijwilligers. Eerder op de dag was hij ook al actief geweest in Biddinghuizen, om daar mee te helpen bij het plaatsen van de nieuwe Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP).

Meer activiteiten

Naast deze activiteiten waren er in de gemeente nog veel meer activiteiten. In Biddinghuizen werd onder andere de duiventil van De Scharrelberg onder handen genomen en in Swifterbant werd er bij Coloriet live muziek gespeeld. Alle actie verliepen succesvol, zo bleek aan het einde van het weekend.

NLdoet is grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. “NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken”, zo valt te lezen op de site. In totaal warden er dit weekend 9518 klussen geklaard, gedaan door liefst 350.000 vrijwilligers.