Jan Schuurhuis met Team Charel en Stan
Jan Schuurhuis met Team Charel en Stan Ā© Hennie Schreuder / Protief

Fietstocht vanuit Biddinghuizen om geld in te zamelen voor Stofwisselkracht

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Vanaf sportcomplex De Schelp in Biddinghuizen wordt zondag 28 mei een fietstocht gehouden om geld in te zamelen voor stichting Stofwisselkracht. Deelnemers kunnen kiezen uit een familietocht van 20 kilometer, de toertocht van 40 kilometer en een wielertocht van 100 kilometer.

De fietsers voor de lange afstand kunnen vanaf elf uur starten, de kortere afstanden beginnen een half uur later.

Allerlei activiteiten

Behalve fietsen zijn er voor de kantine van BAS Voetbal ook andere activiteiten, zoals muziek, eten en drinken en verkoop van spullen. ā€žWij zorgen voor een gezellige dag en mooie opbrengst voor stichting Stofwisselkracht, bedoeld voor onderzoek naar stofwisselingsziektenā€, aldus de organisatoren.

Het initiatief komt van het Team Charel en Stan; zeven fietsers die dit jaar meedoen aan de meerdaagse Stofwisseltour. Deze mannen zijn met elkaar verbonden door Charel en Stan, die als gevolg van een stofwisselingsziekte slechts 19 en 17 jaar werden. Jan Schuurhuis uit Biddinghuizen maakt deel uit van dit team.

Onderzoek en geld

Over het goede doel schrijft Team Charel en Stan: ā€žPer jaar krijgen 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Meer dan de helft van deze kinderen overlijdt voor hun achttiende verjaardag. Er is onderzoek nodig en dus geld.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden