Afbeelding
De Tamarisk

240 leerlingen van De Tamarisk in Biddinghuizen smullen van Nationaal Schoolontbijt

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De leerlingen van christelijke basisschool De Tamarisk hebben vanochtend genoten van Het Nationaal Schoolontbijt. Net als ruim een half miljoen basisscholieren door het hele land ontbeten de 240 leerlingen gezamenlijk gezond met vers brood, allerhande beleg, yoghurt, melk, thee, fruit en groente.

De leerlingen van groep 7 schoven aan in het gemeentehuis in Dronten. Zij ontbeten samen met loco-burgemeester Ton van Amerongen.

Gezond en gezellig

De Tamarisk deed mee aan Het Nationaal Schoolontbijt om het plezier en belang van een gezond ontbijt te onderstrepen: „Het Nationaal Schoolontbijt wil vooral dat kinderen en ouders van ontbijten een gewoonte maken. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. En het is natuurlijk is heel gezellig om samen te ontbijten.”

Met speciaal lesmateriaal leerden de kinderen meer over het belang van een gezond ontbijt als start van de dag. De kinderen kregen ook folders mee voor hun ouders met allerlei ontbijttips.