Vrijwilligers van inloophuis De Kans met rechts Janny van den Bos.
Vrijwilligers van inloophuis De Kans met rechts Janny van den Bos. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Inloophuis De Kans in Biddinghuizen gaat samen met De Meerpaal

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Na een periode van voorbereiding wordt op 7 maart de samenwerking tussen De Meerpaal Welzijn en Inloophuis De Kans bekrachtigd. Vanaf dat moment worden de taken van het inloophuis uitgevoerd door De Meerpaal.

„De identiteit van De Kans en haar naam blijven gewoon intact”, benadrukt De Meerpaal, „Voor cliënten van beide organisaties verandert er niets.”

De ondertekening gebeurt door Meerpaal-directeur Anke Weeda en Ad Kragtwijk, bestuurder van de stichting De Kans. Het vindt plaats in het bijzijn van wethouder Peter van Bergen, die beide organisaties bij elkaar heeft gebracht.

Beter en efficiënter

„Met deze samenwerking worden de banden verder verstevigd en gaan we de inwoners in Biddinghuizen nog beter en efficiënter bedienen dan we al deden”, aldus Sonja Zimmerman, manager De Meerpaal Welzijn.

„Door de samenwerking te intensiveren wordt inloophuis in Biddinghuizen dè plek waar inwoners, vrijwilligers en professionals terecht kunnen met vragen over welzijn, zorg en vrijwilligerswerk”, legt De Meerpaal uit, „Daarnaast blijft de ontmoetingsfunctie, die het inloophuis heeft, bestaan.”

Coördinator Janny van den Bos van het inloophuis is blij: „Er gaan weer nieuwe deuren open, met meer kans op continuïteit en de mogelijkheid om verder te ontwikkelen.”