Afbeelding
Erik Jop Hopman

In Biddinghuizen kan dankzij de inzet van vrijwilligers toch nog geschaatst worden

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Er kan geschaatst worden op voetbalpleintje op het Maaiveld in het centrum van Biddinghuizen. Vrijwilligers hebben er gisteren tot middernacht aan gewerkt. Zij werden daarvoor vanmorgen beloond.

Vrijwilligers van onder andere Dorpsbelangen en stichting De IJsvogel zijn de afgelopen dagen volop actief geweest om de ijsvloer tot stand te brengen. Alleen maandagavond hebben zij de werkzaamheden even laten rusten in verband met de weersverwachtingen.

Spontane hulp

Gisteravond kwamen de vrijwilligers weer bij elkaar. Er lag toen nog steeds een laagje ijs, maar dat was wel gehavend. Enkele vrijwilligers zagen het niet meer zitten, maar er bleven ook enthousiastelingen over. Bovendien kwam er spontaan hulp aanlopen.

„We hebben eerst de sneeuw er af gehaald en daarna zijn we weer gaan sproeien”, zegt dorpsvoorzitter Willem Feiken, „Ik ben zelf tot tien uur gebleven en ik heb begrepen dat anderen tot middernacht zijn doorgegaan. Het resultaat mag er zijn: er ligt nu een mooie ijsplaat.”

Zo lang het nog kan

De kinderen in Biddinghuizen krijgen wel het advies om zo snel mogelijk gebruik te maken van het baantje: „Want inmiddels schijnt het zonnetje, dus ik zou zeggen: geniet ervan zo lang het nog kan!”

Willem Feiken is vooral blij dat het ijs niet opzettelijk kapotgemaakt is, alhoewel er wel jongeren geweest zijn die de sterkte van het ijs hebben uitgeprobeerd. De wijkagent heeft maandagochtend in overleg met de vrijwilligers nog wat spelende kinderen weggestuurd: „Maar echt vandalisme hebben we - in tegenstelling tot vorig jaar - niet gehad.”

Overleg

De voorzitter van Dorpsbelangen is vol lof over de medewerking van de gemeente. Hij wil na deze vorstperiode wel met de betrokkenen rond de tafel om te kijken wat er bij een volgende gelegenheid verbeterd kan worden.

Dossier 'natuurijs'

Afbeelding
 IJspret in Biddinghuizen
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden